U bent niet ingelogd. Log in of meld u aan om aan de slag te gaan!

Welkom op Stichting Psyquin, de interactieve zelfhulpwebsite die mensen sterker maakt. Wanneer u al een account heeft, kunt u hierboven inloggen. Nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden. Een account bij Stichting Psyquin is gratis.

Informatie en artikelen

Op deze pagina vindt u informatie en artikelen die verband houden met onze zelfhulpmodules.


Algemene Voorwaarden.
De algemene voorwaarden van Psyquin. Versie 1.1 - 9 februari 2010. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van de diensten van Psyquin.

Anonieme online hulp
Psychologische hulp op internet neemt sterk in populariteit toe. De meeste behandelingen kunt u anoniem volgen. Maar, hoe anoniem bent u echt en welke maatregelen kunt u nemen om uw anonimiteit te garanderen? Psyquin heeft een aantal richtlijnen opgesteld waarmee de gebruiker zijn anonimiteit kan verbeteren.

De kracht van gedachten
De kracht van gedachten. In dit artikel leest u hoe gedachten samenhangen met gebeurtenissen, gevoel en gedrag.

De neurobiologie van de slaap
Slapen: alledaags, maar nog altijd mysterieus. Slapen lijkt misschien een passieve bezigheid. Echter, onze hersenen zijn zeer actief tijdens de slaap. Waarom slaap belangrijk is, weten we niet precies. Toch blijkt uit veel onderzoek tot nu toe dat slaap ons dagelijks functioneren en onze kwaliteit van leven behoorlijk beinvloedt.

De verlammende greep van faalangst
Mensen met weinig zelfvertrouwen zijn geneigd om hun fouten te generaliseren en te veralgemeniseren. Hierdoor luidt de conclusie altijd: ik ben minder slim dan anderen, ik moet er harder voor werken dan anderen. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek in de psychologie. Wat is faalangst, waarom houdt het zichzelf in stand en hoe komt u er weer vanaf?

FAQ
Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over Psyquin.

Gedragsverandering is moeilijk, maar niet onmogelijk.
Oftewel: waarom is een blijvende gedragsverandering zo moeilijk te bereiken? Hier is veel over geschreven en veel onderzoek naar gedaan, dat heeft geleid tot de ontwikkeling van bepaalde theorieën en modellen over gedragsverandering. In dit artikel leest u over gedragsverandering en wat er allemaal bij komt kijken.

Installeer de Psyquin Android App
Via de Android App van Psyquin heeft u overal en altijd toegang tot uw zelfhulpmodules en uw dagboek.

Op zoek naar een goede online slaapcursus
Met de komst van internet en nieuwe webtechnologie bestaan er diverse vormen van online cursussen en therapie, ook wel e-hulp. Zo bestaan er ook online cursussen, bedoeld om uw nachtrust te helpen verbeteren. Wat kunt u van zo’n online slaapcursus verwachten?

Over slaapstoornissen
Over het algemeen spreekt men van een slaapstoornis wanneer iemand, door wat voor reden dan ook, niet aan voldoende slaap toekomt en daardoor minder functioneert. Welke verschillende stoornissen zijn er en is een oplossing voor?

Persbericht - Eerste online zelfhulp app voor smartphone op de markt
Psyquin, ontwikkelaar van online ‘interactieve zelfhulp’, brengt als eerste Nederlandse aanbieder van online zelfhulp een smartphone app uit. Met de app, geschikt voor Android toestellen, kan via mobiel internet aan de leermodules van Psyquin gewerkt worden.

Persbericht - Innovatie in online hulpverlening
Online hulpverlening leunt nog veel op traditionele technieken, ondanks grote sprongen voorwaarts ontbreekt het veelal aan echte innovatie. De website PsyQuin.nl biedt als eerste een volledig interactieve zelfhulpwebsite voor milde psychologische klachten.

Piekeren en nachtmerries
Piekeren kan heel zinvol zijn. Door hard na te denken kun je vaak tot een oplossing komen. Toch is piekeren niet altijd effectief. In dit artikel leest u achtergrondinformatie over piekeren en nachtmerries.

Slaapbehoefte en slaapritme
Hoeveel slaap iemand nodig heeft, verschilt per persoon. Waardoor wordt dit verschil veroorzaakt en valt hier iets tegen te doen?

Slaapmiddelen, gemakkelijk maar riskant.
Slapen is nooit een probleem geweest, gewoon lekker gaan liggen in bed, ogen dicht en binnen een paar minuten vertrokken. Maar opeens lukt het niet meer, het begint relatief onschuldig met een slapeloze nacht zo nu en dan, maar voor u er erg in heeft doet u geen oog meer dicht...

Uitstelgedrag een teken van luiheid?
Uitstelgedrag is nutteloos, ineffectief en werkt vertragend op de uitvoering van de meest belangrijke taken. Het wordt vaak beschouwd als een teken van weinig doorzettingsvermogen of luiheid. Uitstelgedrag is in ieder geval zonde van de tijd. Maar is dit wel de waarheid? Zijn uitstellers lui?

Wat is Interactieve Zelfhulp en waarom werkt het?
Interactieve Zelfhulp is de nieuwe vorm van begeleide zelfhulp. Een zeer effectieve methode bij de behandeling van psychische klachten, tegen ongekend lage kosten.

Wat is mindfulness?
In deze drukke tijden waarin informatie overal om ons heen is, hebben we soms het gevoel dat het leven in een rap tempo aan ons voorbij gaat. Voor je het weet, is de dag al weer om en heb je het gevoel dat je weinig bereikt hebt. Wat is mindfulness en wat kunt u ermee?

Wat is Psyquin?
Psyquin is interactieve zelfhulp op de meest laagdrempelige en tegelijkertijd professionele wijze. Interactieve zelfhulp is een revolutionaire nieuwe vorm van de traditionele begeleide zelfhulp. Dat is een behandelmethode die, volgens recent wetenschappelijk onderzoek, net zo succesvol is als reguliere psychotherapie.

Is deze module geschikt voor mij?
Op de informatie pagina van de module staat uitgebreide informatie over wat u kunt verwachten van de zelfhulpmodule. Tevens vindt u op deze pagina een korte geschiktheidsvragenlijst. Deze vragenlijst is ontworpen om met een aantal korte en specifieke vragen te kijken of de zelfhulpmodule geschikt is voor uw specifieke klachten.

Zelfhulp? Werkt dat dan?
Of zelfhulpboeken werken is voor een groot deel afhankelijk van de lezer. De interactieve zelfhulp van Psyquin biedt een grotere kans van slagen. De persoonlijke e-coach inspireert, stimuleert en begeleidt de gebruiker gedurende het programma. Persoonlijk en interactief.

Overzicht van de modules
Betaal veilig met iDeal en begin vandaag nog! In het Moduleoverzicht vindt u informatie over onze modules.

Module: Greep op Faalangst

Module: Minder Piekeren

Module: Beter Slapen


Volg Psyquin op Twitter