U bent niet ingelogd. Log in of meld u aan om aan de slag te gaan!

Welkom op Stichting Psyquin, de interactieve zelfhulpwebsite die mensen sterker maakt. Wanneer u al een account heeft, kunt u hierboven inloggen. Nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden. Een account bij Stichting Psyquin is gratis.

Minder piekeren? Iedereen kan het leren!

Compleet interactief zelfhulptraject voor €39,95.

  (4.3 - 36 beoordelingen)

Onze gebruikers over Psyquin (98 beoordelingen):
Totaal beoordeling:
  (4.2)
Verbetering van de klachten:
  (4.1)
Meer inzicht in de klachten:
  (4.4)
Zou Psyquin nogmaals gebruiken:
  (3.8)

Doel van de cursus

Piekeren, een vervelende gewoonte
Piekeren is een vervelende gewoonte, waarbij men geneigd is zich veel en/of voortdurend zorgen te maken.

In plaats van tot een oplossing te komen, zorgt overmatig piekeren ervoor dat u zich als het ware gevangen voelt in uw eigen gedachten en telkens tot dezelfde conclusies komt.

Piekergedachten zijn vaak negatief en niet realistisch. Zij leiden tot negatieve emoties en gevoelens van spanning. Herkenbaar? Wacht niet langer en ga aan de slag met het aanpakken van uw piekergewoonte. De module Minder piekeren helpt en begeleidt u daarbij.


Inhoud van de module

In deze module gaat u zelf werken aan het doorbreken van uw piekergewoonten. Met begeleiding van Quin, onze e-coach.

De module is opgedeeld in drie zogenaamde thema's, waarin onder andere de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 1. Doorbreken van het piekergedrag.
 2. Ontspanningstechnieken.
 3. 'Positief piekeren'.
 4. Kernovertuigingen herkennen en veranderen.
 5. Werken aan oplossingen.
 6. Zelfvertrouwen versterken.
 7. Creatief denken.
 8. Omgaan met tegenslag.
Deze thema's komen aan bod in de module, afhankelijk van uw behoefte en leerdoelen. In een volgorde die u bepaalt en zo veel mogelijk toegespitst op uw persoonlijke situatie. Dit maakt de module persoonlijk en effectief.Wat u kunt verwachten

Psyquin combineert de principes van coaching en psychotherapie met het principe van begeleide zelfhulp in interactieve modules. De voordelen hiervan zijn:

 1. Bewezen effectief: uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat begeleide zelfhulp net zo effectief kan zijn als traditionele psychotherapie;
 2. Hoge Klanttevredenheid: 94% van de gebruikers geeft aan Psyquin aan te raden aan anderen;
 3. Anonimiteit: u hoeft geen e-mails te sturen, aanmelden kan onder elke gewenste naam;
 4. Lage kosten: er zijn geen psychologische hulpverleners voor u aan het werk die betaald moeten te worden. Voor de prijs van 30 minuten 'real-life' therapie kunt u een complete module doorlopen;
 5. Flexibiliteit: u kunt op elk gewenst moment verder werken aan uw modules, uw registratiedagboek en uw leerdoelen. Waar u maar wilt, dag en nacht, doordeweeks en in het weekend;
 6. Volledig online: u volgt de modules in uw favoriete webbrowser en hoeft geen aparte software te downloaden of installeren.


Voor wie is Minder piekeren bedoeld?

De module is er voor iedereen die veel piekert, zorgelijk is of last heeft van negatieve gedachten. Jong en oud. Het maakt niet uit of de klachten van de laatste tijd zijn, of dat u al zo lang u het zich kunt herinneren veel piekert. Wel raden we aan om alleen met de module te beginnen wanneer u:

 1. ouder dan 12 jaar bent,
 2. de Nederlandse taal redelijk beheerst,
 3. dagelijks in ieder geval 10 minuten de beschikking over een internetverbinding hebt.

Direct aanmelden?

Veilig betalen met iDeal

U kunt de modules van Psyquin veilig en gemakkelijk online bestellen. U kunt online betalen via het iDeal of PayPal betaal systeem, of via een traditionele bankoverschrijving. Als u afrekent via iDeal of PayPal kunt u binnen een paar minuten aan uw zelfhulptraject beginnen.


zelftest
aanmelden

Wat kost het?
Een inschrijving bij Psyquin kost niets. Aan het volgen van een interactieve zelfhulpmodule van Psyquin zijn wel kosten verbonden. Onze tarieven zijn eenduidig en gelijk voor alle zelfhulpmodules. Al onze trajecten kosten €39,95 (inc. 21% Btw).

Bekwame hulp
De zelfhulpmodules van Psyquin worden ontwikkeld door ervaren psychologen, op basis van de meest recente psychologische inzichten en naar de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen. Zo bieden we de garantie van bekwame en professionele hulp.

Overzicht van de modules
Betaal veilig met iDeal en begin vandaag nog! In het Moduleoverzicht vindt u informatie over onze modules.

Module: Greep op Faalangst

Module: Minder Piekeren

Module: Beter Slapen


Volg Psyquin op Twitter