U bent niet ingelogd. Log in of meld u aan om aan de slag te gaan!

Welkom op Stichting Psyquin, de interactieve zelfhulpwebsite die mensen sterker maakt. Wanneer u al een account heeft, kunt u hierboven inloggen. Nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden. Een account bij Stichting Psyquin is gratis.Persbericht - Interactieve Zelfhulp: Innovatie in online hulpverlening


Interactieve Zelfhulp: Innovatie in online hulpverlening - Persbericht 15 september 2010

Online hulpverlening leunt nog veel op traditionele technieken, ondanks grote sprongen voorwaarts ontbreekt het veelal aan echte innovatie. De website Psyquin.nl biedt als eerste een volledig interactieve zelfhulpwebsite voor milde psychologische klachten. Het resultaat is een laagdrempelige en toegankelijke behandelmethode tegen relatief lage kosten. Op dit moment zijn er een drietal trajecten beschikbaar, voor gebruikers bedoeld om te werken aan slaapproblemen, overmatig piekeren en faalangst.

"Hulpverlening via internet is de laatste jaren sterk in opkomst. Voor steeds meer psychische klachten is online hulp beschikbaar. Vaak wordt echter niet optimaal gebruik gemaakt van de vrijwel onbeperkte mogelijkheden die het internet biedt. De huidige hulp leunt nog erg veel op de oude vertrouwde 'offline' technieken." aldus Marcia Bulder, Psycholoog NIP en mede-ontwikkelaar van Psyquin. "Zo wordt er bijvoorbeeld traditionele psychologische hulp aangeboden via de webcam, chat of e-mail en worden zelfhulphandboeken online als tekstbestanden aangeboden." Via de website Psyquin.nl biedt de Soester stichting Psyquin sinds kort een nieuw ontwikkelde vorm van online hulpverlening: 'Interactieve Zelfhulp'.

Interactieve zelfhulp is gebaseerd op de methode van de begeleide zelfhulp. Bij deze methode doorloopt een gebruiker zelfstandig een traject en ontvangt hij of zij hierbij feedback van een therapeut of hulpverlener. Psyquin combineert het traditionele zelfhulptraject met e-learning en webtechnologie. Echt innovatief is het feit dat er geen behandelaar of therapeut meer aan te pas komt, terwijl het traject toch volledig interactief is. Het computersysteem houdt door middel van vragenlijsten, oefeningen en testen de voortgang van de gebruiker bij en levert de nodige feedback en sturing.

Stichting Psyquin richt zich met name op gebruikers met relatief milde klachten en positioneert zich zo tussen de huidige statische zelfhulpvormen en de traditionele (online) psychotherapie. Doordat er tijdens het traject geen inmenging van een therapeut meer nodig is ontstaat een traject dat zeer laagdrempelig en toegankelijk is, terwijl de kosten zeer laag kunnen blijven.

Artikeloverzicht

Volledig anoniem
Psyquin zal uw persoonlijke gegevens niet doorverkopen of verstrekken aan derden. Verder werken we volgens de richtlijnen en beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Hierdoor zijn wij onder andere verplicht tot geheimhouding. Alle gegevens die worden ingevuld op de website worden vertrouwelijk behandeld en kunnen zonder uw uitdrukkelijke schriftelijke toestemming niet aan derden worden verstrekt.
Lees ook onze privacy policy...

Psyquin maakt mensen sterker
De zelfhulpmodules van Psyquin zijn ontwikkeld aan de hand van de laatste inzichten in de psychologie. Werken aan mentale sterkte, zelfvertrouwen en specifieke vaardigheden is waar Psyquin voor staat. Meer over Psyquin...

Overzicht van de modules
Betaal veilig met iDeal en begin vandaag nog! In het Moduleoverzicht vindt u informatie over onze modules.

Module: Greep op Faalangst

Module: Minder Piekeren

Module: Beter Slapen


Volg Psyquin op Twitter