U bent niet ingelogd. Log in of meld u aan om aan de slag te gaan!

Welkom op Stichting Psyquin, de interactieve zelfhulpwebsite die mensen sterker maakt. Wanneer u al een account heeft, kunt u hierboven inloggen. Nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden. Een account bij Stichting Psyquin is gratis.

Veel gestelde vragen

Zit uw vraag er niet tussen? Neem contact op.Generieke vragen over Stichting Psyquin:
Wat is Stichting Psyquin?
Wat zijn de contactgegevens van Stichting Psyquin?
Wie zitten er achter Stichting Psyquin?

Vragen over de geschiktheid
Voor wie zijn de zelfhulpmodules van Stichting Psyquin bedoeld?
Hoe weet ik of de zelfhulpmodule voor mij geschikt is?

Vragen over Interactieve Zelfhulp:
Wat is een 'e-coach'?
Wat is het verschil tussen een 'gewoon' leertraject of zelfhulp-boek en Psyquin.nl?
Wat kan ik verwachten van een online zelfhulpmodule?
Werkt Psyquin.nl ook echt?

Vragen over het gebruik van Psyquin:
Moet ik iets downloaden of installeren op mijn computer?
Is het toegestaan om meerdere accounts te hebben?
Welke internet browser heb ik nodig om Psyquin.nl te bekijken?

Vragen over de kosten en de betaalmogelijkheden:
Wat kost het?
Kan ik Psyquin gratis uitproberen?
Zijn de prijzen inclusief Btw?
Hoe werkt de betaling?
Hoe werkt betalen via iDeal
Hoe werkt betalen via PayPal
Hoe werkt betalen via bankoverschrijving
Kan ik dezelfde module twee maal kopen?

Vragen over retourneren/ruilen:
Wat als de zelfhulpmodule die ik gestart ben, geen effect op mij heeft?
Kan ik stoppen met een zelfhulpmodule waaraan ik begonnen ben?
Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Kan ik een module ruilen?

Vragen over uw privacy:
Wat doet Stichting Psyquin met mijn persoonlijke gegevens?Wat is Stichting Psyquin?

Stichting Psyquin is een non-profit organisatie met als doelstelling het bevorderen van online zelfhulpmiddelen. Via de website http://www.psyquin.nl biedt Stichting Psyquin toegang tot interactieve zelfhulp op de meest laagdrempelige en tegelijkertijd professionele wijze. Interactieve zelfhulp is een revolutionaire nieuwe vorm van de traditionele begeleide zelfhulp - een behandelmethode die, volgens recent wetenschappelijk onderzoek, net zo succesvol is als reguliere psychotherapie. Psyquin combineert deze bewezen methode met de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-learning en web-technologie. Het resultaat is een behandelmethode die uitblinkt vanwege de hoge flexibiliteit en toegankelijkheid.
Terug naar overzicht


Wat zijn de contactgegevens van Stichting Psyquin?

U kunt contact met ons opnemen via de contact pagina op de website.
Stichting Psyquin
Postbus 40
3760AA, Soest
info@psyquin.nl
www.stichtingpsyquin.nl
KvK: 56278411
Terug naar overzicht


Wie zitten er achter Stichting Psyquin?

Stichting Psyquin werkt als non-profit organisatie nauw samen met andere organisaties en vrijwilligers. De modules van Psyquin worden inhoudelijk ontwikkeld door een psycholoog, aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Psyquin is ontwikkeld vanuit de groeiende vraag naar laagdrempelige, online vormen van coaching en begeleiding voor psychologische klachten.
Terug naar overzicht


Voor wie zijn de zelfhulpmodules van Stichting Psyquin bedoeld?

In principe kan iedereen profijt hebben van de zelfhulpmodules van Stichting Psyquin. Doordat er een uitgebreide intake voorafgaat aan elke module, zijn de zelfhulptrajecten altijd toegespitst op uw situatie. Wel blijkt uit ervaring dat ernstige psychische problemen zoals zware depressieve klachten, angst- en dwangstoornissen, psychoses en persoonlijkheidsproblematiek weinig vatbaar zijn voor deze vorm van hulpverlening. Overleg bij twijfel altijd met een arts.
Terug naar overzicht


Hoe weet ik of de zelfhulpmodule voor mij geschikt is?

Op de informatiepagina van de zelfhulpmodule staat uitgebreide informatie over wat u kunt verwachten van de module. Tevens vindt u op deze pagina een geschiktheidstest. Deze test is ontworpen om met een aantal korte en specifieke vragen te kijken of het zelfhulptraject geschikt is voor uw specifieke klachten.
Terug naar overzicht


Wat is een 'e-coach'?

Quin, onze e-coach, is een fictieve persoonlijkheid die enkel bestaat op deze site. Hij vervangt, tot op zekere hoogte, de rol die een echte psycholoog of gedragscoach heeft in een coachings- of leertraject. Uit onderzoek blijkt namelijk, dat zelfhulpprogramma's veel effectiever zijn wanneer u als deelnemer het gevoel heeft dat u begeleid wordt en er iemand is die u feedback geeft. Dat, onder andere, is de taak die Quin hier vervult. Quin is intelligent, sociaal en betrokken bij u als persoon. Hij is namelijk zo ontwikkeld dat hij input van deelnemers meeneemt in het verdere verloop van de zelfhulpmodules. Quin stelt vragen, daagt u uit en probeert u gemotiveerd te houden.
Terug naar overzicht


Wat is het verschil tussen een 'gewoon' leertraject of zelfhulp-boek en de zelfhulpmodules van Stichting Psyquin?

Terwijl normale zelfhulp- of leertrajecten één dimensie kennen, zijn de zelfhulpmodules van Quin interactief en afgestemd op de deelnemer. Modules bestaan uit losse onderdelen, die aangepast worden aan de behoefte van de deelnemer. Als bijvoorbeeld uit de intake blijkt dat iemand veel behoefte heeft aan ontspanningstechnieken, besteedt Quin hier in het traject veel meer aandacht aan dan wanneer iemand zich al prima kan ontspannen. Hierdoor zijn de zelfhulpmodules veel effectiever dan een gewoon leertraject.
Terug naar overzicht


Wat kan ik verwachten van een online zelfhulpmodule?

Wanneer u zich aanmeldt voor een zelfhulpmodule, begint u altijd met een intake. Dit is een klein psychologisch onderzoekje naar uw persoonlijke situatie en klachten. Het onderzoek is anoniem en gaat puur over uw klachten. U krijgt direct daarna de uitslag. Elke zelfhulpmodule werkt met leerdoelen, die u bepaalt. Vervolgens bent u enkele weken bezig met het volgen van de module. Hoeveel tijd u eraan besteedt, is uiteindelijk aan u, maar gemiddeld zult u gedurende enkele weken dagelijks 10 minuten tot 2 uur bezig zijn met ofwel het doorlopen van een sessie, ofwel het maken van opdrachten. U maakt psychologische testen, waarvan u de uitslagen ontvangt. U krijgt toegang tot een registratiedagboek, waar u kunt zien welke opdrachten u gemaakt heeft en nog moet maken. Gedurende de hele zelfhulpmodule ontvangt u begeleiding van Quin en kunt u de voortgang bekijken en evalueren. Ook kunt u te allen tijde contact opnemen met de helpdesk, mocht u problemen ervaren met de module.
Terug naar overzicht


Werkt Psyquin ook echt?

Op basis van een groot onderzoek, geleid door Pim Cuijpers, hoogleraar klinische psychologie aan de VU, blijkt dat begeleide zelfhulp even effectief is bij bepaalde psychische klachten als psychotherapie met een hulpverlener of een gesprek met een psycholoog.
Terug naar overzicht


Moet ik iets downloaden of installeren op mijn computer?

Nee, u volgt het volledige zelfhulptraject online, gewoon via uw webbrowser. U hoeft dus niets te downloaden en ook geen software te installeren op uw computer.
Terug naar overzicht


Is het toegestaan om meerdere accounts te hebben?

Ja dit is toegestaan, u kunt zoveel accounts aanmaken als u wilt. U kunt een bepaald e-mail adres echter slechts voor één account tegelijk gebruiken. Om meerdere accounts te hebben zult u dus ook meerdere e-mail adressen moeten hebben. Dit mogen uiteraard ook e-mail adressen van gratis diensten zoals Gmail of Hotmail zijn.
Terug naar overzicht


Welke internet browser heb ik nodig om Psyquin.nl te bekijken?

Psyquin.nl is ontworpen voor gebruik met Mozilla Firefox 3.5, of Microsoft Internet Explorer 8. Psyquin werkt zonder problemen op nieuwere versies van deze browsers. Het kan zijn dat de website ook werkt op oudere versies van de browsers, maar Psyquin kan geen correcte werking garanderen.
Terug naar overzicht


Wat kost het?

Een inschrijving bij Psyquin kost niets. Aan het volgen van een interactieve zelfhulpmodule van Psyquin zijn wel kosten verbonden. Onze tarieven zijn eenduidig en gelijk voor alle modules. Het volgen van een module kost altijd €39,95 (incl. 21% Btw). Wel kunt u soms gebruikmaken van speciale aanbiedingen of kortingsacties. Kijk daarvoor op Psyquin.nl. De vaste prijs kan in de toekomst wijzigen, maar dit heeft geen effect op reeds betaalde modules.
Terug naar overzicht


Kan ik Psyquin gratis uitproberen?

U kunt altijd een gratis account aanmaken. Om een zelfhulptraject te kunnen volgen zult u echter altijd de betreffende module moeten aanschaffen.
Terug naar overzicht


Zijn de prijzen inclusief Btw?

Alle op de website vermelde prijzen zijn inclusief 21% Btw. De prijzen zijn inclusief alle kosten, u betaalt dus niet nog apart administratie- of verzendkosten.
Terug naar overzicht


Hoe werkt de betaling?

Op dit moment kunt u op drie manieren betalen voor de zelfhulpmodules. Psyquin ondersteunt handmatige bankoverschrijvingen en online betalingen via het iDeal en PayPal systeem. Vrijwel alle grote Nederlandse banken werken met iDeal. U heeft hier geen apart programma of pasje voor nodig. Wel moet u gebruik kunnen maken van internetbankieren. U betaalt in uw eigen vertrouwde bankomgeving en na de betaling kunt u direct met het zelfhulptraject beginnen.

Indien u niet over internetbankieren beschikt kunt u gebruik maken van het PayPal systeem. Via PayPal kunt u eenvoudig en veilig betalen met uw creditcard. Ook als u geen PayPal rekening heeft.

Als alternatief voor de online betalingsmogelijkheden kunt u een handmatige bankoverschrijving doen. Pas nadat de betaling is binnengekomen zal de zelfhulpmodule geactiveerd worden, dit kan dus enige dagen duren. Meer informatie over de verschillende betaalopties vindt u hieronder.
Terug naar overzicht


iDeal: online betalen via uw eigen bank.

Betalen via het iDeal betaal systeem is de aanbevolen manier van betalen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet apart te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank of SNS Regio Bank dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.

Hoe werkt iDeal
Betalen via iDeal doet u in een aantal stappen:
 1. Bestel de zelfhulpmodule op Psyquin. Moduleoverzicht.
 2. Kies iDEAL als betaal methode.
 3. Selecteer de bank waarmee u uw online bankzaken regelt.
 4. U komt direct in het bekende internetbankierprogramma van uw bank.
 5. De relevante gegevens van uw betaling zijn al ingevuld (onze bankrekening, het aankoopbedrag).
 6. Op de voor u bekende manier keurt u de betaling goed.
 7. U ontvangt een bevestiging van uw bank.
 8. U keert terug op Psyquin, waar de bestelde module direct geactiveerd is.
U heeft dus geen aparte software nodig. Als u op dit moment gebruik maakt van internetbankieren kunt u betalen via iDEAL. Voor meer informatie kunt u terecht op de iDEAL website.
Terug naar overzichtOnline betalen via PayPal

PayPal is een online betaalservice waarmee op eenvoudige en veilige wijze online betaald kan worden.

Op dit moment heeft PayPal wereldwijd meer dan honderd miljoen rekeninghouders. Indien u een PayPal rekening heeft kunt u met enkele klikken online betalen. Maar ook zonder een PayPal rekening kunt u eenvoudig betalen met uw creditcard.

Hoe werkt PayPal?

Indien u een PayPal rekening heeft:

 1. Bestel de zelfhulpmodule op Psyquin. Moduleoverzicht.
 2. Kies PayPal als betaal methode.
 3. U wordt doorgestuurd naar de beveiligde server van PayPal
 4. U logt in op uw PayPal rekening
 5. U controleert de betaling en keurt hem goed
 6. U keert terug op Psyquin, waar de bestelde module direct geactiveerd is

Indien u nog geen PayPal rekening heeft:
 1. Bestel de zelfhulpmodule op Psyquin. Moduleoverzicht.
 2. Kies PayPal als betaal methode.
 3. U wordt doorgestuurd naar de beveiligde server van PayPal
 4. Aan de linkerkant klikt u op 'Geen PayPal rekening? Ga door met betalen.'
 5. U vult uw creditcard gegevens in
 6. U controleert de betaling en keurt hem goed
 7. U keert terug op Psyquin, waar de bestelde module direct geactiveerd is.
U heeft dus geen PayPal rekening nodig en hoeft deze ook niet aan te maken om gebruik te kunnen maken van het PayPal betaalsysteem. Voor meer informatie kunt u terecht op de PayPal website.
Terug naar overzichtBetalen via bankoverschrijving.

Indien u geen gebruik kunt, of wilt, maken van het iDEAL of PayPal betaalsysteem bieden wij u de mogelijkheid om te betalen via een handmatige overschrijving. Het nadeel van deze betaalmethode is dat het enige dagen duurt voordat uw module geactiveerd is.

Hoe werkt een handmatige overschrijving

 1. Bestel de zelfhulpmodule op Psyquin. Moduleoverzicht.
 2. Kies bankoverschrijving als betaalmethode.
 3. U ontvangt een e-mail met rekeninggegevens van Psyquin.
 4. U betaalt handmatig het aangegeven bedrag. Bijvoorbeeld met een overschrijvingskaart.
 5. Na enkele dagen ontvangt u van Psyquin een betalingsbevestiging
 6. Psyquin activeert de module
Omdat er bij deze methode enkele dagen vertraging zitten tussen het betalen en de activatie van de module raden wij u aan om indien mogelijk gebruik te maken van het iDEAL betaalsysteem.
Terug naar overzichtKan ik dezelfde module twee maal volgen?

Nee, vanwege technische redenen is het niet zomaar mogelijk om dezelfde module twee maal aan te schaffen. U kunt wel een nieuwe account aanmaken en vanuit deze account de module nogmaals kopen. Om een nieuwe account aan te maken heeft u echter wel een tweede e-mail adres nodig. Dit kan uiteraard ook een e-mail adres van een gratis online webmail dienst zijn, zoals bijvoorbeeld Gmail of Hotmail.
Terug naar overzicht


Wat als de zelfhulpmodule die ik gestart ben, geen effect op mij heeft?

Het is altijd vervelend als u vol goede moed bent begonnen aan een module en het blijkt geen enkel effect op de klachten te hebben. Met een gedegen geschiktheidsonderzoek, gecombineerd met een intake, proberen we dit zoveel mogelijk te voorkomen. Soms kan het alsnog voorkomen dat u geen baat heeft bij de zelfhulpmodules van Psyquin. Wanneer uw klachten zo ernstig zijn, dat er meer nodig is dan interactieve zelfhulp, neem dan altijd contact op met uw huisarts of de GGZ in uw regio en vertel wat de klachten zijn. Zij kunnen u de hulp geven die u nodig heeft.
Terug naar overzicht


Kan ik stoppen met een zelfhulpmodule waaraan ik begonnen ben?

Ja en nee. U meldt zich aan en vanaf dat moment staat de zelfhulpmodule altijd voor u klaar. U kunt tussentijds wel stoppen en later weer verder gaan, want de modules verlopen niet. Voor de effectiviteit van hetzelfhulptraject raden we u echter aan om niet te lang te wachten met het doorlopen en afronden van de module. Helemaal stoppen met een zelfhulpmodule en het geld terug ontvangen, kan helaas niet. Door de geschiktheidsvragenlijst te maken, voorkomt u dat u aan een module begint die eigenlijk niet geschikt voor u is.
Terug naar overzicht


Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Indien u niet begonnen bent aan een zelfhulpmodule kunt u zonder opgaaf van reden, binnen 14 dagen na aanschaf uw geld terugkrijgen. Ook indien u wel begonnen bent aan de module, maar niet meer dan 10% van de totale module heeft doorlopen kunt u binnen 14 dagen na aanschaf uw geld terugkrijgen. Deze 10% wordt bepaald aan de hand van het aantal pagina's dat u bekeken heeft in de zelfhulpmodule. Uiteraard heeft u na teruggave van uw geld geen toegang meer tot de module. Indien u het traject alsnog wilt afronden zult u de module opnieuw moeten aanschaffen.

Om uw geld terug te krijgen neemt u contact met ons op, bij voorkeur via de contact pagina. Vermeld in ieder geval uw gebruikersnaam en uw bankrekeningnummer.
Terug naar overzicht


Kan ik een module ruilen?

Indien u niet begonnen bent aan een zelfhulpmodule kunt u zonder problemen de module omruilen voor een andere. Ook indien u al wel begonnen bent aan de module, maar niet meer dan 10% van het totale traject heeft doorlopen, kunt u de module ruilen. Indien de prijs van de nieuwe module hoger is dient u het verschil bij te betalen. Indien de prijs van de nieuwe module lager is dan betaalt Psyquin u het verschil terug.

Om een module te ruilen neemt u contact met ons op, bij voorkeur via de contact pagina. Vermeld in iedergeval uw gebruikersnaam, de module die u wilt ruilen en de module die u wenst te ontvangen.
Terug naar overzicht


Wat doet Stichting Psyquin met mijn persoonlijke gegevens?

Stichting Psyquin is ervan overtuigd dat de bescherming van de privacy van haar klanten en bezoekers van essentieel belang is. Persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Stichting Psyquin zal uw persoonlijke gegevens niet doorverkopen of verstrekken aan derden. Verder werkt Stichting Psyquin volgens de richtlijnen en beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Dit houdt onder andere in dat Stichting Psyquin verplicht is tot geheimhouding. Alle gegevens die worden ingevuld op de website worden vertrouwelijk behandeld en kunnen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de gebruiker niet aan derden worden verstrekt.

Uw antwoorden op vragenlijsten en testen worden versleuteld (256 bit AES rijndael) opgeslagen op een manier die alleen voor het computersysteem te begrijpen is. Ook uw dagboekgegevens worden op deze manier opgeslagen. Een testuitslag ziet er in de database bijvoorbeeld zo uit: ...bd790e9c93e746f2e0ee94494c40... Het is dus voor medewerkers en vrijwilligers van Stichting Psyquin niet mogelijk om uw antwoorden op de testen in te zien. Ook uw dagboekinformatie is op deze manier goed beschermd.

Stichting Psyquin verzamelt anonieme statistieken over het gebruik van de website. Met behulp van deze gegevens kunnen wij onze website en dienstverlening optimaliseren. Deze statistieken worden op geen enkele manier gekoppeld aan uw account of andere persoonlijke informatie.

Bovendien worden deze gegevens alleen verzameld in het openbare deel van de website (alle delen waarvoor u niet hoeft in te loggen op uw account). Van het gebruik van de modules en het gebruik van het dagboek verzamelt Stichting Psyquin dan ook geen gegevens. Voor het genereren van statistieken van het openbare gedeelte van de website maakt Stichting Psyquin gebruik van het systeem van 'Google Analytics'.

Google Analytics maakt gebruik van "cookies" (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om Stichting Psyquin te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor bestemde instellingen te kiezen. Het weigeren van cookies van Stichting Psyquin kan wel nadelige gevolgen hebben voor het functioneren van de niet openbare delen van de website.

Door gebruik te maken van de openbare delen van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Stichting Psyquin wil graag nogmaals benadrukken dat anoniem verzamelde gegevens ook daadwerkelijk anoniem zijn, Stichting Psyquin ontvangt van Google alleen statistieken (cijfers) over het gebruik van de openbare delen van de website. Deze cijfers zijn door Stichting Psyquin (en Google) op geen enkele wijze te koppelen aan uw account of persoonlijke informatie.
Terug naar overzicht


Persoonlijk en compleet
Bij Psyquin werkt u altijd aan uw eigen leerdoelen, u aan de hand van een intake-vragenlijst geadviseerd wordt over onderwerpen die voor u zinvol zijn. Alle zelfhulpmodules zijn zeer uitgebreid en bieden u een volledig interactief zelfhulptraject.

Nieuw: Psyquin app voor Android!
Sinds mei 2011 zijn de online zelfhulpmodules van Psyquin ook bereikbaar via een smartphone app voor Android. Lees meer over de Psyquin Android app.
Bij het downloaden van de app ontvangt u gratis het dagboek timemanagement. Het dagboek timemanagement is ook gratis beschikbaar voor nieuwe gebruikers op de website van Psyquin.

Overzicht van de modules
Betaal veilig met iDeal en begin vandaag nog! In het Moduleoverzicht vindt u informatie over onze modules.

Module: Greep op Faalangst

Module: Minder Piekeren

Module: Beter Slapen


Volg Psyquin op Twitter