U bent niet ingelogd. Log in of meld u aan om aan de slag te gaan!

Welkom op Stichting Psyquin, de interactieve zelfhulpwebsite die mensen sterker maakt. Wanneer u al een account heeft, kunt u hierboven inloggen. Nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden. Een account bij Stichting Psyquin is gratis.Wat is Stichting Psyquin?

Psyquin is de naam van een Nederlandse stichting die zich richt op het toegankelijk maken van online zelfhulp. Via de website Psyquin.nl biedt Stichting Psyquin interactieve zelfhulp aan op een laagdrempelige maar wel interactieve manier. Hieronder leest u wat interactieve zelfhulp is.


Interactieve zelfhulp

Interactieve zelfhulp is een innovatieve vorm van traditionele begeleide zelfhulp. Dat is een behandelmethode die, volgens recent wetenschappelijk onderzoek, net zo succesvol kan zijn als cognitieve gedragstherapie bij milde psychische klachten. Psyquin combineert deze bewezen methode met de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-learning en webtechnologie. Het resultaat is online interactieve zelfhulp tegen een laag tarief.

Quin de E-coach
In onze online zelfhulpmodules vertegenwoordigt Quin de rol die een echte hulpverlener zou innemen in een 'echt' hulpverlenings- of coachingstraject. Hierdoor krijgt het principe van online zelfhulp een interactief karakter. Waar u in een reguliere zelfhulpcursus overgeleverd bent aan het programma en de inhoud die de schrijver bedacht heeft, krijgt u bij Quin de gelegenheid om zelf te bepalen hoe uw leerprorgamma eruit komt te zien. U werkt dus aan uw eigen leerdoelen.

En dat is niet het enige voordeel. Uit wetenschappelijk onderzoek blijk dat voor elk leertraject en elke gedragsverandering discipline en zelfreflectie onmisbaar zijn. Quin zal u als een echte coach begeleiden en stimuleren. Hij reflecteert op uw vorderingen en voorziet u van feedback. Dit zijn nu juist de elementen die een normaal, 'real-life' coachingstraject zo effectief maken.


De voordelen van Interactieve zelfhulp

Interactieve Zelfhulp
Interactieve zelfhulp biedt iedereen online toegang tot psychologische dienstverlening. De drempel ligt een stuk lager dan voor de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Het kost minder tijd en een stuk minder geld. Het gemak van internet biedt het gemak van online psychologische hulp.

Uniek aan Psyquin is dat er, in tegenstelling tot vele andere coachings en therapie websites, geen direct contact is met een psycholoog, maatschappelijk werker of psychiater.

Psyquin combineert de principes van coaching en psychotherapie met het principe van begeleide zelfhulp in interactieve modules. De voordelen hiervan zijn:
  1. Bewezen effectief: uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat begeleide zelfhulp net zo effectief kan zijn als traditionele psychotherapie;
  2. Anonimiteit: u hoeft geen e-mails te sturen, aanmelden kan onder elke gewenste naam;
  3. Lage kosten: er zijn geen psychologische hulpverleners voor u aan het werk die betaald moeten te worden. Voor de prijs van 30 minuten 'real-life' therapie kunt u een complete module doorlopen;
  4. Flexibiliteit: u kunt op elk gewenst moment verder werken aan uw modules, uw logboek en uw leerdoelen. Waar u maar wilt, dag en nacht, doordeweeks en in het weekend;
  5. Volledig online: u volgt de modules in uw favoriete webbrowser en hoeft geen aparte software te downloaden of installeren.


Psyquin is interactief en effectief

Quin de E-coach
Bij Psyquin werkt u altijd aan uw persoonlijke leerdoelen. U bepaalt aan de hand van een psychologische test uw eigen leerdoelen en laat steeds via vragenlijsten zien hoe u er op dat moment voor staat. De module wordt vervolgens volledig automatisch aan uw persoonlijke leerdoelen en behoeften aangepast.

Gedurende het programma ontvangt u feedback, tips en informatie van Quin. Daarnaast stimuleert hij u om door te gaan. Hij daagt u uit om echt aan de slag te gaan, door oefeningen en opdrachten te geven. Quin houdt uw vorderingen bij en geeft zicht op de vooruitgang die u geboekt heeft. Psyquin is dus meer dan zelfhulp.

Alle modules zijn uitgebreid en interactief.

De modules van Stichting Psyquin worden ontwikkeld door ervaren psychologen, op basis van de meest recente psychologische inzichten en naar de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen. Zo biedt Stichting Psyquin de garantie van bekwame en professionele hulp.

Lees meer over de theorie achter interactieve zelfhulp

Bekwame hulp
De zelfhulpmodules van Psyquin worden ontwikkeld door ervaren psychologen, op basis van de meest recente psychologische inzichten en naar de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen. Zo bieden we de garantie van bekwame en professionele hulp.

Persoonlijk en compleet
Bij Psyquin werkt u altijd aan uw eigen leerdoelen, u aan de hand van een intake-vragenlijst geadviseerd wordt over onderwerpen die voor u zinvol zijn. Alle zelfhulpmodules zijn zeer uitgebreid en bieden u een volledig interactief zelfhulptraject.

Overzicht van de modules
Betaal veilig met iDeal en begin vandaag nog! In het Moduleoverzicht vindt u informatie over onze modules.

Module: Greep op Faalangst

Module: Minder Piekeren

Module: Beter Slapen


Volg Psyquin op Twitter